De kern van de band is ontstaan in 1985 met een repertoire bestaande uit symphonische rockmuziek (uitsluitend eigen werk). Dit werd echter geen succes omdat deze muziek absoluut niet breed gedragen werd (wordt). 

In 1987 kwamen zanger Hans en drummer Bert bij de band. Om niet direct weer het publiek te overvallen met hoog gegrepen muzikale kunstwerken werd in eerste instantie een repertoire met bekende nummers geoefend, waarna een aantal eigen nummers werden geschreven.

Het publiek kwam nu wel, maar weer niet voor de eigen toonkunsten. Deze samenstelling heeft bestaan tot 1995.

In 1997 kwamen de muzikanten weer bij elkaar. Deze keer niet  om eigen werk te maken, maar om covers te gaan spelen. Dit vooral omdat samen met publiek deze vorm van muziek maken erg bevredigend kan zijn. De drummer en zanger zagen deze opzet niet  zitten, dus werd er gekozen voor een nieuwe drummer, tweede gitarist en een blueszanger/harpist (mondharmonica).

Na een paar optredens bleek dit niet echt goed te gaan, de muzikanten pasten gewoon niet bij elkaar.

Daarnaast werd de drummer getroffen door een relatief ernstig ongeluk, waardoor hij het drummen op moest geven. Ook een tweede gitarist bleek te veel van het goede en het toeval wil dat deze gitarist ook wel kon drummen.

Na een paar keer oefenen stond dan ook een erg goede eerste set klaar om op het podium ten gehore te brengen.

Goed, toen dus weer op zoek naar een zanger. En gevonden ook nog.

Samen met een toetsenist en een percussionist en ook nog even een zangeres bestond de band opeens uit zeven personen. Vier oefenavonden en het eerste optreden van deze formatie was een feit; Succesvol en vooral swingend (overigens geen drie uur, maar slechts een optreden van een uur). Na een tiental optredens zijn de zangeres en de percussionist van het podium verdwenen.

Opeens is bassist (Ron) verdwenen en na een lange zoek- en probeertocht vervangen door Marco Huigen.

Na nog wat bandwisselingen zijn er nu weer drie intussen ouwe mannen over die wat willen proberen.
Biografie
onze oude manager